EXPO: Beyond Food and Design

Hoe kijken designers naar de geschiedenis, het heden en de toekomst van onze regio in relatie tot voedsel? De expo Beyond Food and Design onderzoekt hoe voedsel, of de manier waarop we het produceren of distribueren, ons leven - en ons landschap - beïnvloedt en vormgeeft.

Aan de hand van vier thema’s die te maken hebben met voedselproductie en –consumptie in onze regio - champignons, bijen, viskweek en mijnwater - gingen een reeks designers uit de voorbije edities van Toegepast zes maanden lang met elkaar in dialoog, en onderzochten ze de wisselwerking tussen voedsel en design. Ze werden hierbij gesteund door designers met internationale faam en expertise rond deze thema’s zoals Henriëtte Waal, Eric Klarenbeek, Foodcurators en Tomáš Libertiny.

LUCA School of Arts campus C-mine is goed vertegenwoordigd in de expo met:

  • B’HOLD van Linde Hermans (alumnus Productdesign)
  • Royal Beehive van Michael Verheyden (alumnus Productdesign)
  • The Workout-Kitchen / De Obesitas-paradox van Piet Stockmans (ex-docent Productdesign en designer en keramist), Luk van der Hallen (docent Productdesign) en Luc Vanlessen (docent Productdesign)
  • Shiitake Bench van Wim Buts (docent en coördinator Productdesign) en Hanne Put (alumnus Productdesign).

Het resultaat is een visuele tentoonstelling met een intrigerende reeks objecten, tekeningen en installaties. Beyond Food and Design is een samenwerking in het kader van 20 jaar Toegepast, een initiatief van Cultuurplatform Design, C-mine Genk en Z33, en provincie Limburg en werd financieel mede ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap. Daarnaast maakt de tentoonstelling deel uit van het extra-muros programma van RECIPROCITY design liège en het C-mine Foodfest.

 

01.10.2015 — 31.01.2016

Ma-zo, telkens van 10u – 17u, gratis

C-mine Designcentrum, Genk

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by