Een nieuw team voor de Zangklas van LUCA Muziek

Vanaf september 2019 krijgt een nieuw team de verantwoordelijkheid over de zangklas van LUCA Muziek. Hoofdvakdocente Catherine Vandevelde zal samenwerken met Thomas Blondelle en Ilse Eerens, beiden zeer actief op de internationale podia. Op deze manier krijgen de studenten les van een bijzonder complementair team, een formule waar LUCA heel sterk in gelooft. Samen met de nieuwe vakgroepvoorzitter Peter Jeurissen zijn we meer dan klaar voor de toekomst.

Catherine Vandevelde 

Na het behalen van verschillende nationale en internationale onderscheidingen (o.a. IMKEB '92), kende de Belgische coloratuursopraan Catherine Vandevelde een bloeiende concertpraktijk die haar van overal in Europa tot in Brazilië (Tournee met Coro Santa Cecilia van Rome o.l.v. J. Greeves-Smith) bracht. Zij werkte met dirigenten als N. Cleobury, Y. Levi, G. Octors, M. Soustrot, A. Rahbari ... en maakte tevens verschillende Radio-, TV- en CD-opnames. Voor haar vertolking van Königin der Nacht / Mozart sprak Diario de Avila van een ‘Esplendida Reina de la Noche’. La Dernière Heure titelde ‘Divine Susanne’ (Le Nozze di Figaro) en De Morgen schreef ‘... een heel mooie stem die mag pronken met een klaterende coloratuur’ (CD Mater Dolorosa / Sternefeld). Hiernaast gaf zij jarenlang les aan de samw Tielt, de stedelijke conservatoria te Brugge en Hasselt alsook aan het KVMC Antwerpen. Sinds zij een zestal jaren geleden docente zang werd bij LUCA Muziek vonden vele van haar studenten hun weg naar het podium en veroverden prijzen op grote wedstrijden.

Thomas Blondelle

De Belgische tenor Thomas Blondelle studeerde zang bij Catherine Vandevelde en musicologie aan de KU Leuven. Hij is laureaat van het Vinas Concours in Barcelona, de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang (2de prijs) en het Belvedere Concours in Wenen. Van 2006 tot 2009 was hij vast solist aan het Staatstheater Braunschweig, sinds 2009 is hij vast solist van de Deutsche Oper Berlin. Hij gasteerde onder meer aan de Bayerische Staatsoper München, La Monnaie Brussel, het Saito Kinen Festival in Japan, de Volksoper Wenen, de Komische Oper Berlin, de BBC Proms, het Edinburgh Festival, Schleswig Holstein Festival, Staatsoper Stuttgart, Opéra National du Rhin, Cincinnati Opera en de New York Philharmonic. Hij gaf liedrecitals in Japan voor de Tokyo Musashino Foundation, het Théâtre du Châtelet (Parijs), in Berlijn en China.

Ilse Eerens

De Belgische sopraan Ilse Eerens studeerde aan het Lemmensinstituut bij Lieve Jansen en de Nieuwe Opera Academie in Den Haag/Amsterdam bij Jard van Nes. Ilse is een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland. Haar repertoire is zeer uitgebreid en reikt van barokmuziek tot moderne muziek. Ze werkte met dirigenten zoals o.a. Riccardo Muti, Yannick Nezet-Seguin, Philippe Herreweghe, Lorenzo Viotti, Kazushi Ono, Hartmut Haenchen en Frans Brüggen en ze stond op vele internationale concert- en operapodia, waaronder de Muntschouwburg Brussel, Salzburger Festspiele, Covent Garden, Theater an der Wien, Bregenzer Festspiele, Opéra de Lyon en New National Theatre Tokyo. Ilse behaalde verschillende prijzen op internationale wedstrijden, zoals o.a. het ARD Wettbewerb in München en het IVC in ´s Hertoghenbosch. Ze kreeg vorig jaar ook de Klara Award voor Solist van het jaar.

 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by