Driedubbel succes voor kortfilm De Smet van alumni Wim Geudens en Thomas Baerten

Masterplan Filmtalent Limburg - Jonas Roosens

De Smet, een korte filmproductie van Elbe Stevens Films en Lumière Cinema Maastricht, is geselecteerd voor de internationale competitie van het Clermont-Ferrand Short Film Festival. Clermont-Ferrand is met meer dan 100.000 bezoekers het grootste festival voor korte films wereldwijd. De film, geregisseerd door Wim Geudens en Thomas Baerten (2 oud-studenten van onze opleiding Televisie-Film), ging afgelopen week in wereldpremière op het internationaal Kortfilmfestival te Leuven en won daar de HUMO-award en de grote publieksprijs.

De Smet is een tragikomedie over drie alleenstaande broers, gespeeld door Tom Audenaert, Sven de Ridder en Stefaan Degand, wiens leven volledig op elkaar is afgestemd. Hun goed geoliede machine dreigt stil te vallen als een nieuwe buurvrouw in de straat komt wonen.

De Smet werd gerealiseerd in het kader van het Masterplan Filmtalent Limburg, een initiatief van Elbe Stevens Films en Lumière Cinema Maastricht. Het Masterplan geeft elk jaar een groep jonge talenten uit de Euregio de kans een professionele korte speelfilm te maken. Per jaar worden er binnen het programma drie korte films gerealiseerd. Zo krijgen de deelnemers de kans om het gehele productieproces van begin tot eind te doorlopen. Het Masterplan koppelt deze deelnemers aan professionele netwerken uit Nederland, België en Duitsland waardoor zij zich in korte tijd optimaal kunnen ontwikkelen. De organisatie van het Masterplan is gevestigd in Maastricht.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by