Agnès Clément en Astrid Desantoine nemen harpklas over

Vanaf september 2019 krijgen Agnès Clément en Astrid Desantoine als duo de verantwoordelijkheid over de harpklas van LUCA Muziek. LUCA gelooft sterk in de artistieke en pedagogische complementariteit van beide docenten en heeft daarom veel vertrouwen in de toekomst van de harpklas. Schrijf je nu in voor de toelatingsproef op 1 juli 2019! 

  • https://www.luca-arts.be/toelatingsproef-instrument-zang

De internationale pers beschrijft Agnès Clément als de nieuwe ster van de jongste generatie. Ze combineert een internationale solocarrière met een aanstelling als harpsolo in het Orkest van De Munt. Agnès Clément, geboren in Frankrijk in 1990, won verschillende prijzen waaronder eerste prijzen op de ARD Wedstrijd in Munchen, de eerste prijs op de Internationale Wedstrijd voor Harp in Bloomington en de derde prijs op de Wedstrijd ‘Lily Laskine’. Na haar debuut bij de Berlin Philharmonie, werd ze uitgenodigd als solist bij het Symphoniorchester des Bayerischen Rundfunks en het Münchener Kammerorchester, het National Orchestra of Colombia, het Radio-Sinfonieorchester Stuttgart des SWR, het Deutsches Sinfonieorchester, La Monnaie Orchestra en andere.

Astrid Desantoine behaalde haar Bachelor en Master voor harp aan LUCA School of Arts Campus Lemmens in de klas van Lieve Robbroeckx. Bij Prof. S. McDonald en Dr. L. Ryan heeft ze zich geperfectioneerd aan de Jacobs School of Music Indiana University of Bloomington (VS). Op wedstrijden in binnen- en buitenland heeft ze verschillende prijzen behaald (Matinée Musicale Competition (VS), International Harp Competition Suoni d’Arpa (IT), Concours International de Musique et d’Art Dramatique L. Bellan (FR), John Sebastian Morley Prize aan de Ibacus Harp Course (VK), Félix Godefroid Competition (BE) ...). Ze nam ook deel aan The Focus On Youth Concerts en masterclass op de World Harp Congresses in Amsterdam, Vancouver en Sydney. Sinds juli 2012 is Astrid de correspondente voor België voor de World Harp Congress Review.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by