Leren om diverse doelgroepen van muziek te laten genieten en muziek te laten maken, daarvoor staat de afstudeerrichting muziekpedagogie. Je ontplooit je muzikale competenties tot gedreven vakmanschap en wordt zo een allround musicus die zingt, speelt, improviseert, dirigeert, arrangeert en componeert. Muziekpedagogen zijn in de eerste plaats sterke muzikanten.

Als afgestudeerde muziekpedagoog ben je breed inzetbaar. Je kunt aan de slag in de brede muziekeducatieve sector: educatieve diensten van concerthuizen, de amateurkunstensector, de sociaal-artistieke sector, het jeugdwerk, de volwassenenvorming en – door de indaling van de lerarenopleiding – uiteraard ook in het leerplichtonderwijs, deeltijds kunstonderwijs en het hoger onderwijs.

Verkorte bachelor

Heb je al een diploma ‘professionele bachelor secundair onderwijs: muzikale opvoeding’ op zak en wil je je verder verdiepen in de muziekpedagogiek? LUCA biedt een verkorte bachelor muziekpedagogie aan (60 ECTS), met doorstroommogelijkheid naar de master muziekpedagogie (120 ECTS). De verkorte bachelor zet vooral in op de uitdieping van je muzikale en academische competenties.

Waarom Muziekpedagogie?

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by