Masteropleiding Film op Sint-Lukas Brussel

'Get Ripped' van Leonardo Van Dijl

Master, bewijs je meesterschap

In je masterjaar werk je aan je eigen afstudeerproject. Je kan er rekenen op de nodige input via workshops, seminaries en bezoeken van binnen- en buitenlandse filmmakers en audiovisuele kunstenaars. Je krijgt continue feedback van je individuele begeleider en andere experten uit het beroepsveld. Met je eindwerk kan je deelnemen aan internationale kortfilmfestivals en maak je kans op prijzen, nominaties en subsidies. Vanaf het academiejaar 2017-2018 wordt de masteropleiding van Sint-Lukas Brussel in het Engels aangeboden.

Masteratelier in het keuzetraject Film

In de masteropleiding werk je als regisseur een academiejaar lang aan je eigen afstudeerproject. Je kan er rekenen op de nodige input via workshops, seminaries en bezoeken van binnen- en buitenlandse filmmakers en audiovisuele kunstenaars. Je krijgt continue feedback van je individuele begeleider en andere experten uit het beroepsveld. Je verfijnt je vaardigheden om films te maken voor vertoning in de bioscoop, op de televisie, op het internet of in de kunstgalerij. Van belang is je eigen stem, je eigen verbeelding, je handtekening die je audiovisuele creatie ontegensprekelijk tot de jouwe maakt. Want met je eindwerk kan je deelnemen aan internationale kortfilmfestivals en maak je kans op nominaties en prijzen.

De masterproef staat centraal in het programma. Je kiest zelf een onderwerp, onderzoeksvraag en een doelstelling. Onder persoonlijke begeleiding realiseer je niet alleen een artistiek project, maar schrijf je ook een scriptie waarin je reflecteert over je praktijk, methodiek en ideeën.

In het masteratelier is er ruimte om je werk te bespreken tijdens individuele gesprekken met je docenten en via groepsgesprekken met en presentaties aan je medestudenten. Bovendien kom je via gastcolleges, studiereizen en portfolio viewings in contact met experts in de verschillende deelaspecten van je specialisatie. Zo verbeter je je praktijk tot professionele artistieke standaarden. Daarnaast blijf je je voeden met theorie. Via intensieve, kleinschalige seminaries en publieke lezingen kom je in contact met hedendaagse kritische reflectie over film en audiovisuele cultuur en leer je hoe je theorie en praktijk aan elkaar kan koppelen.

Curriculum van de master Audiovisuele Kunsten

Je studeert af met een single screen-werk dat je presenteert aan een externe en vaak internationale jury.

 

Masters 2015

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by