Kiezen voor LUCA

LUCA School of Arts is dé kunsthogeschool in Vlaanderen en een referentie in het hoger kunstonderwijs.

LUCA bundelt de kracht en expertise van vijf gerenommeerde instellingen op evenveel campussen verspreid over Brussel (Sint-Lukas Brussel en Narafi), Genk (C-mine), Gent (Sint-Lucas Gent) en Leuven (Lemmens). Met een ruime waaier aan professionele en academische opleidingen, met meer dan vijftig studietrajecten in Audiovisuele Kunsten en Technieken, Beeldende Kunsten en Vormgeving, Interieurvormgeving, Bouwkunde, Productdesign, Muziek en Drama is ze een unicum in Vlaanderen.

Intensieve begeleiding door actieve kunstenaars en vormgevers

Studenten worden op LUCA School of Arts begeleid door een geëngageerde docententeam van gereputeerde kunstenaars, ontwerpers en architecten, die zelf toonaangevend zijn in hun discipline. Veel docenten zijn betrokken bij onderzoeksprojecten die de eigen artistieke praktijk verder ontwikkelen. Eerder dan studenten een werkwijze op te leggen, coachen docenten de studenten bij het zoeken naar en formuleren van eigen artistieke oplossingen.

Artistieke biotoop

LUCA School of Arts werkt samen met een groot aantal partners in binnen- en buitenland zoals collega onderwijsinstellingen musea en kunsthuizen, overheden, bedrijven en non-profitorganisaties. LUCA wil dan ook meer doen dan kennis overdragen. Studenten worden ondergedompeld in een artistiek en creatief bad dankzij de talrijke symposia en tentoonstellingen, performances en concerten, film- en theatervoorstellingen, masterclasses … Evengoed zijn er activiteiten die groeien uit initiatieven van de studenten zelf. Al deze activiteiten maken LUCA tot wat het vandaag is, een intrigerende biotoop waar creativiteit ook na de lesuren leeft.

Kunst- en andere huizen

LUCA is met haar vele activiteiten ook een belangrijke culturele actor. Jaarlijks organiseert de hogeschool zelf activiteiten of participeert ze aan activiteiten in de Beursschouwburg en het Kaaitheater in Brussel, het S.M.A.K. en Vooruit in Gent, het museum M, het Stuk en OPEK in Leuven …

Art abroad 

LUCA heeft een uitgebreid internationaal netwerk van kunst- en architectuurscholen die verspreid zijn over de vijf continenten. De hogeschool maakt onder meer deel uit van het Centre International de Liaison des Ecoles de Cinéma et de Télévision (CILECT), European League of Institutes of the Arts (ELIA), European Association for Architectural Education (EAAE), Association Européenne des Conservatoires (AEC) en European Association for International Education (EAIE). Studenten en personeelsleden van LUCA kunnen bijgevolg op uitwisseling gaan in meer dan tweehonderd hogeronderwijsinstellingen binnen en buiten Europa.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by