Leren regisseren van a tot z

In het keuzetraject Film van Sint-Lukas Brussel ligt de klemtoon op regie. Studenten leren er een film bedenken en realiseren in al zijn aspecten. Ze ontwikkelen een concept, schrijven een scenario, sturen de opnameploeg en de acteurs aan, overzien de montage van beeld en klank ... Bovendien leren ze hands-on bij over beeld, klank, belichting, découpage en montage en krijgen ze zo de technische basisprincipes mee van camera, belichting, beeldmontage en klankmontage. Met die kennis kunnen ze een ploeg aansturen en films met een eigen stempel maken.

Studieopbouw

In het eerste jaar maak je drie filmoefeningen. Je start met een ‘portret’ van een publieke ruimte of een persoon, nadien ontwikkel je een narratief gegeven en ten slotte bekijk je aspecten zoals montage, klank en beeld. In het tweede jaar ligt de nadruk op werken in een filmstudio. Je leert de basisknepen van het acteren, van het regisseren van acteurs en leert werken op een filmset. In het eerste semester van het derde jaar kies je uit een aantal workshops of voor een internationale uitwisseling.

Elk jaar maak je ook een eigen vrij werk. Je derde jaar rond je af met een bachelorproef waarbij je het stramien volgt van de professionele filmmaker: van concept, over scenario of storyboard, productiedossier tot en met de film. Ook in je masterjaar realiseer je een eigen film. Het hele jaar krijg je hierbij input van binnen- en buitenlandse filmmakers en audiovisuele kunstenaars en een continue feedback van je individuele begeleider.

Gaandeweg maak je je de kunst eigen van het filmmaken, met het oog op een werk dat getuigt van verbeelding, vakmanschap, originaliteit en intelligentie. Zo ontwikkel je langzaamaan een unieke signatuur als filmmaker.

Een kritische geest in een creatief lichaam

Inzicht is onmisbaar als je een eigen artistieke identiteit en visie wil ontwikkelen. Daarom wordt je kritische geest op campus Sint-Lukas Brussel aangescherpt in een reeks theoretische vakken. Dankzij vakken als Filmgeschiedenis, Filmstudies, Kunstgeschiedenis en Filosofie leer je het werk van anderen te begrijpen en je eigen werk te plaatsen in de kunstwereld van vroeger en nu.

Kwaliteit moet je meten

Wil je de beste eindwerken liever op groot scherm zien? Kom dan naar onze eindejaarstentoonstelling [27 juni tem 1 juli 2018 van 14.00 tot 18.00 uur]. Op dit toonmoment geven de docenten je ook graag meer uitleg over het werk van de studenten.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by