Bachelor Animatiefilm op Sint-Lukas Brussel

In het studietraject Animatiefilm van campus Sint-Lukas Brussel zijn tekenvaardigheid en grafisch inzicht onmisbaar. Ook aspecten als opname, montage, sound design en postproductie komen aan bod. Je leert bewegende beelden maken en geluid en beeld combineren. Ook scenario en storyboard krijgen een belangrijke plaats in het atelier. Je leert een verhaal schrijven en een personage uitdiepen. Alle spelregels van animatie worden je gaandeweg aangereikt.

Geleidelijke opbouw naar een professioneel niveau

In het eerste jaar ontwikkel je een brede visie op de audiovisuele kunst. Om alle basiscomponenten van de animatiefilm te verwerven wordt aan elke opdracht een andere techniek gekoppeld. In het tweede jaar ligt de focus op character-animation, narratie en art direction. Cruciaal wordt de ontwikkeling van een eigen stijl, met een persoonlijke manier van vertellen en een aparte kijk op beweging. Geleidelijk verschuift het zwaartepunt dan ook naar het eigen werk en de persoonlijke ambities. In het derde jaar bereiken je technische kennis en vaardigheden een vergevorderd niveau. Je realiseert een animatiefilm die beantwoordt aan professionele standaarden en dat zowel op technisch als op creatief vlak.

Studentenwerk

Enkel door de werken van studenten te zien, kan je weten of deze opleiding echt iets voor jou is. Benieuwd? Bekijk het werk van onze masterstudenten op onze blog Luacanimation

Bachelor Animatiefilm op Sint-Lukas Brussel

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by