Jouw toekomstmogelijkheden na Film-TV-Video

Guy Thys won met zijn ‘Tanghi Argentini’ wel twintig internationale prijzen
Guy Thys won met zijn ‘Tanghi Argentini’ wel twintig internationale prijzen

TV, publiciteit, pers, onderwijs, multimedia en aanverwanten zitten steeds vaker verlegen om bekwame beeld- en klankspecialisten. Wat hun ambitie binnen de film- of televisiewereld ook is, dankzij hun diploma kunnen onze alumni hier handig op inspelen. Naast de technische kennis, hebben ze creatieve en inhoudelijke inzichten verworven dankzij de brede generaliserende opleiding. Net daarom worden onze oud-studenten enorm gewaardeerd in het werkveld. Op elke generiek prijken dan ook talloze namen van onze afgestudeerden.

Denk maar aan tv-programma’s als Callboys, Gina&Chantal, Radio Gaga, Zonen van Van As, Vlaamse Velden, Chaussée d’Amour, Groenland, Koppen / Panorama of Klein Texas.

Onze alumni doen het bovendien niet alleen goed in het commerciële circuit. Ze laten ook van zich horen in artistieke kringen. Het meest gekende prijsbeest is wellicht Lieven De Brauwer, regisseur van onder andere de langspeelfilm ‘Pauline en Paulette’, die een reeks binnen- en buitenlandse filmprijzen in de wacht sleepte. Maar de lijst is langer. Zo belandde Sam Sulmont meteen na zijn opleiding in het Guggenheim in New York met zijn afstudeerfilm ‘Sounds in the key of Z’.

Bram Claus won op het kortfilmfestival van Leuven zomaar even de Wildcard van het VAF ter waarde van 40.000 euro. Jef Vingerhoedt, Joeri Vlekken, Sally De Donder en Jono Van Belle schoten de hoofdvogel af op de bekende Canvasprijzen. Sarah D’Haeyer en Gilles Mosar kaapten de Actua Talent award weg en Guy Thys won met zijn ‘Tanghi Argentini’ wel twintig internationale prijzen. Ten slotte bleken ook Jokelien Van Den Broecke met haar reportage ‘Verslaafd aan Cinema Plaza’ en Stijn Wuyts met zijn reportage ‘Severiano’ festivallievelingen.

Verder studeren

Onze afgestudeerden kunnen na het behalen van het diploma van de professionele bacheloropleiding Film-TV-Video dus direct aan de slag maar ze kunnen ook een schakelprogramma volgen om een masteropleiding Televisie-Film op campus Genk of een masteropleiding Film aan te vatten op campus Sint-Lukas Brussel.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by