Je toekomst na een opleiding Interieurvormgeving

Uit cijfers van de VDAB blijkt dat 85% van de afgestudeerden één jaar na het afstuderen al aan het werk is. Die tewerkstellingscijfers zijn erg goed. Door je gevarieerde opleiding ben je zeer flexibel en breed inzetbaar. Een interieurvormgever positioneert zich vaak als een brugfiguur tussen ontwerpers en uitvoerders. Hij/zij is als ontwerper ook logistiek en technisch onderlegd : een absolute troef bij zowel planning als productie. Uit enquêtes blijkt dat deze kwaliteiten door stagemeesters en werkgevers erg gewaardeerd worden.

Stages en ontwerpopdrachten garanderen uitstekende kansen op tewerkstelling

Aan het eind van je bacheloropleiding heb je een heleboel uiteenlopende ontwerpopdrachten uitgevoerd. Bovendien liep je stage bij een ontwerpbureau, theater- of productiehuis in binnen- of buitenland en heb je de praktijk van het beroep kunnen ervaren.

Onze studenten deden de afgelopen jaren stage bij Woestijnvis, Quinze & Milan, Creneau International, Lens°Ass Architecten, NTGent, NU architecten, B-architecten, Studio Piet Stockmans, Vlaamse Opera … Die stageplaatsen zijn vaak bepalend voor de verdere carrière.

Door je praktijkervaringen en je brede opleiding kan je na je studie onder meer aan de slag als zelfstandig interieurvormgever of als medewerker in een ontwerp- of architectuurbureau, als adviseur, meubelontwerper of ontwerper van standen, als set-ontwerper voor TV of theater,…

Verder studeren

Heb je de smaak van het studeren te pakken, dan kan je met je diploma Interieurvormgeving starten aan een postgraduaatopleiding of kan je via een schakelprogramma starten in een masteropleiding Interieurarchitectuur, Architectuur of Beeldende Kunsten. LUCA School of Arts biedt je samen met de Associatie KU Leuven een mooi aanbod aan doorstroommogelijkheden. Meer info vind je op de site van de Associatie KU Leuven.

http://associatie.kuleuven.be/onderwijs/studeren-op-maat/vervolgopleidingen

Enkele oud-studenten aan het woord

Mattias Camps
Ik kon onmiddellijk aan de slag’
Na het behalen van mijn diploma kon ik meteen terecht bij de firma Publiguyra. Een half jaar lang deed ik er ervaring op in standenbouw. Nadien ging ik aan de slag bij Collectiv 4, een bureau voor architectuur en interieurontwerp en sinds kort ben ik er medevennoot geworden.

Maarten De Ceulaer
‘Je eigen weg zoeken’
Na mijn opleiding studeerde ik nog bij aan de Design Academy Eindhoven. Nadien besloot ik mijn eigen weg te zoeken. Ondertussen heb ik mijn eigen designstudio en creëer ik meubels, verlichtings-, keramiek- en glasobjecten en mensen beginnen mijn naam te onthouden.

Cindy Tirry

‘Zelfstandig ontwerper met een meubelzaak’

Begin 2014 startte ik met citi mijn ontwerpbureau op. Parallel daaraan werd ik mede-eigenaar van Ydee, een designshop in centrum-Gent met actuele collecties. Als ontwerper geef ik de klanten van Ydee de mogelijkheden en troeven van deze stukken mee : ik adviseer naar een positie in de ruimte, ik suggereer interessante combinaties, ik denk mee in functie van het gebruik en de gewoonten.

Els Van Hoorebeeck

‘Designer in the City’

Ik ben nogal avontuurlijk en wou naar het buitenland. Nu werk ik als space planner in Londen. Het is geen evidente plek om werk te vinden, de markt is zeer competitief. En toch vond ik vrij snel een job bij The Office Group, een bedrijf dat zich focust op het ontwerpen van flexibele kantoren met veel aandacht voor de locatie, klantenservice, design en het combineren van een gemeenschapsgevoel met het oog op duurzaamheid.

Je toekomst na een opleiding Interieurvormgeving
Je toekomst na een opleiding Interieurvormgeving
Je toekomst na een opleiding Interieurvormgeving
Je toekomst na een opleiding Interieurvormgeving
Je toekomst na een opleiding Interieurvormgeving
Je toekomst na een opleiding Interieurvormgeving

Blog: oud-studenten – inside

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by