Studenten Jazz krijgen een academische opleiding bestaande uit een bachelor (3 jaar – 180 studiepunten) en een master (2 jaar – 120 studiepunten). Centraal binnen deze afstudeerrichting staan de lessen hoofdinstrument en ensemble. Om een optimaal leereffect te garanderen worden beide maximaal op elkaar afgestemd. Alle vaardigheden verworven tijdens de instrumentles worden op actieve wijze in verschillende ensembles toegepast. De cursus klassieke technieken sluit hier rechtstreeks bij aan. Regelmatig staan concertmomenten geprogrammeerd.

Solfège, gehoorvorming, muziekanalyse, klassieke harmonie en ritmische vorming (bachelor) en arrangement (master) ontwikkelen het gehoor en het theoretische denken.

Tijdens de masterjaren kan de student kiezen voor een aantal instrument-ondersteunende of eerder theoretisch gerichte vakken. Op die manier kan hij zich verder persoonlijk ontwikkelen.

De student wordt daarenboven wegwijs gemaakt in het verwerken van informatie en het ontwikkelen van denkpistes. Zo komt hij tot reflectie over zijn eigen muzikale praktijk, wat resulteert in een scriptie die deel uitmaakt van de geïntegreerde masterproef (lecture-performance).

De brede, veelzijdige opleiding biedt heel wat perspectieven in verschillende werkomgevingen. Alle docenten zijn vooraanstaande jazzmusici die niet alleen actief zijn op de jazzscène, maar ook componeren, arrangeren, producen…

Een aansluitende lerarenopleiding maakt een tewerkstelling in het onderwijs of in de socio-culturele sector mogelijk.

Meer info? Mail naar jazz.lemmens@luca-arts.be

Opencampusdag

Jaarlijks gooit onze campus haar deuren open voor het grote publiek. De hele dag zijn er doorlopend muziek- en theateroptredens en infosessies. Er zijn monologen en theaterstukken, kamermuziek- en saxofoonensembles, percussie- en hamronieorkesten, big bands, koren en een operaklas. Stip 1 mei nu maar al aan in je agenda. Tot dan!

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by