Giften en legaten

Zonder kunst zou het de wereld aan kleur ontbreken. Kunst inspireert en ontroert, daagt het status quo uit en doorbreekt de alledaagse sleur. Kunst is belangrijk voor mens en maatschappij. Daarom geeft LUCA jonge kunstenaars en ontwerpers al meer dan honderdvijftig jaar een duwtje in de rug. Maar dat kunnen we enkel met steun van buitenaf, dankzij mensen die kunst een warm hart toedragen en het belang van kunstonderwijs inzien.

Fiscaal-aftrekbare giften

Met jouw steun kan een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers de podia, galeries en filmzalen bestormen om een nietsvermoedend publiek met grensverleggende ideeën te verrassen. Je kiest zelf welk project je steunt of je steunt ze allemaal met een gift voor het Fonds Artistieke Werking. Een ding staat vast, met jouw steun geven jonge kunstenaars de wereld meer kleur.

Wie schenkt, krijgt bovendien ook een fiscaal attest voor giften vanaf 40 euro. Hierdoor kost je bijdrage uiteindelijk maar ongeveer de helft van wat je ons schenkt. Let op: Er kan max. 10% van het netto-inkomen worden afgetrokken. (Meer informatie: art. 145/33 WIB 92). 

 

Testament & Legaten

Niemand heeft het eeuwige leven, maar ook na je overlijden kan je een rol van betekenis spelen in de toekomst van jonge kunstenaars. Via een gift in je testament, wat een legaat genoemd, weet je zeker dat je bezittingen ook na je overlijden in goede handen terechtkomen. Zo zorgt u voor uw familie en beste vrienden, de personen die u een warm hart toedraagt. Bovendien kan je via een duolegaat zorgen dat de erfenislasten voor erfenissen aan erfgenamen buiten het gezin gevoelig minder worden. Hierdoor steun je niet alleen onze hogeschool, ook je erfgenamen houden meer over.

Wil je meer informatie hierover? Contacteer Jan Cools, coördinator LUCA Art Office

  • mail
  • tel. 02 250 11 27

 

Voorbeelden van giften en legaten

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by