Nood aan medische hulp? Maak een afspraak met een studentenarts in jouw studentenstad! 

Studeer je in Brussel?: Medisch Centrum VUB
Studeer je in Gent?: Studentenartsen UGent
Studeer je in Leuven?: het Studentengezondheidscentrum KU Leuven
Studeer je in Genk? Mediawacht.be

Zorgzoeker voor Brussel en Vlaanderen
De zorgzoeker is een website waarop je in een handomdraai alle eerstelijnszorgverleners en welzijnsorganisaties in Brussel en Vlaanderen terugvindt.

Druglijn
Op zoek naar informatie? Bezorgd over je gebruik? Op zoek naar hulp? Of een eerste advies? Check de Druglijn

Vereniging voor alcohol en andere drugproblemen
Check VAD

Narcotic Pulse Ver150915 from LUCA, kunst & architectuur on Vimeo.

Alles over seks voor jongeren van 15 tot 25 jaar
Informatie over aids, soa en veilig genieten, alsook over sensualiteit, erotiek en seksualiteit vind je op Alles over seks of Sensoa. Sensoa heeft ook een nieuwe site: Zanzu. Dit is een site die het praten over seksualiteit mogelijk maakt voor anderstaligen. Heb je meer vragen over het opsporen van soa’s en testing? Check het infodocument onderaan deze pagina.

Wel Jong Niet Hetero
WJNH is een samenwerkingsverband van aangesloten Vlaamse & Brusselse holebi jongerengroepen tot 26 jaar.

Fara
Fara is een vzw die luistert, informeert en begeleidt bij zwangerschapskeuzes. Ze begeleiden bij ongeplande zwangerschap, prenatale diagnose, abortus of tienerzwangerschap.

Zorgcentra na Seksueel Geweld
Een Zorgcentrum na Seksueel Geweld (ZSG) is een dienst in een paar ziekenhuizen waar elk slachtoffer van seksueel geweld terecht kan, op gelijk welk uur, op gelijk welke dag. Let wel: voorlopig zijn deze diensten enkel beschikbaar in het UZ Gent, het UMC Sint Pieter in Brussel en het UMC Luik omdat het om een pilootproject gaat.

Ga je op Erasmus, buitenlandse stage of op reis? Informeer je goed en laat je indien nodig vaccineren. Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde kan je een vaccinatie-advies per land consulteren. Minstens acht weken voor je vertrek maak je een afspraak in een erkend centrum voor medisch reisadvies en inentingen. Je start best niet met de vaccinaties tijdens de blok- of examenperiode, omwille van mogelijke kleine klachten. Meer info over gezond op reis gaan:

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by