(Let Yourself) Fall

Met de metafoor van de val maakt curator Ief Spincemaille een tentoonstelling over het (on)vrijwillig opgeven van wat zeker, vertrouwd en gekend is. (Let Yourself) Fall is een tentoonstelling in twee (val)bewegingen: een tentoonstelling van elf dagen in de Benedictijnenabdij Keizersberg en een installatie van dezelfde kunstwerken in de Leuvense Universiteitsbibliotheek.

De val als metafoor voor verschillende thema’s

De val als metafoor voor verschillende thema’s

Met de metafoor van ‘de val’ cureert Ief Spincemaille een tentoonstelling over het (on)vrijwillig opgeven van wat gekend en vertrouwd is. Tegelijk is de tentoonstelling zelf er ook een belichaming van. Hij trekt de lijn van de val resoluut door in de selectie van het werk, in het tentoonstellingsconcept en de ervaring van het publiek.

(Let yourself) fall gaat over een kantelende wereld waar niets nog zeker lijkt. Over talloze vluchtelingen die over land en zee dwalen op zoek naar een betere plek. Maar ook over zwervende kunstenaars, wetenschappers, ambachtslieden die zich hervestigen en hun praktijk vorm geven in een andere context. Buiten het klassieke museum of laboratorium, in allerhande collectieven, participatieve buurtprojecten, verrassende allianties... (Let yourself) fall gaat over een verlangen naar, en vrees voor wat onbekend en veraf is.

(Let yourself) fall toont werk van onder meer Wim Catrysse, fijn atelier, Mekhitar Garabedian, Sarah De Vos, Kurt d’Haeseleer, Bram Van Breda, Ief Spincemaille, De Andere Markt, Georges Lemaître, Juliane Schreiber, Charlotte Stuby en Thomas Renwart.

Organisatie

De Luca Biënnale is een tweejaarlijkse tentoonstelling met een belangrijke maar niet exclusieve focus op Luca alumni en studenten.

De LUCA Biënnale wordt georganiseerd door de Commissie Actuele Kunst van de KU Leuven en LUCA School of Arts. De tentoonstelling wordt gesteund door de Abdij Keizersberg, Gerstaecker en de stad Leuven.

Contact

Vragen?
Stuur een e-mail naar artoffice@luca-arts.be

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by