In de afstudeerrichting Vrije kunsten speelt je persoonlijkheid een cruciale rol. Je zoekt naar een eigen artistieke stem. In dat zoekproces leggen je docenten je geen werkwijzen op, maar helpen ze je om eigen oplossingen te bedenken en je eigen verhaal te vertellen.

Het docententeam bestaat uit kunstenaars met een erg actieve artistieke praktijk. Zij stellen hun werk tentoon in binnen- en buitenland. Zo was het werk van Aglaia Konrad te zien op exposities in o.a. China, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië en nam ze deel aan het beroemde Manifesta. Helmut Stallaerts stelde zijn werk tentoon in ‘La Maison Rouge’ in Parijs en nam hij deel aan de tentoonstelling ‘Ein vages Gefühl des Unbehagens’ in het Museum Dhondt-Daenens. Greet Billet nam deel aan de groepstentoonstelling 30/30 in Parijs en was te zien in New York op ‘Radiovaldona/ Transmission #1’. Richard Venlet stelde zijn werk afgelopen jaar tentoon in een soloshow in het SMAK Gent met titel ‘Museum for a Small City’.

Ook de theoriedocenten zitten niet stil, maar blijven actief als onderzoeker, spreker op symposia en auteur … Zo doctoreerde Marie- Pascale Gildemyn over Marcel Broodthaers en publiceert ze regelmatig over kunst. Camiel van Winkel is gedoctoreerd aan de universiteit van Amsterdam en publiceerde onder meer ‘De mythe van het kunstenaarschap’ en ‘During the exhibition the gallery will be closed’.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by