'Lucifer' van docent Gust Van den Berghe
Meer info

In de filmopleiding van campus Sint-Lukas Brussel leg je je eigen persoonlijkheid in je creaties. In dat groeiproces zijn je docenten geen leraren die werkwijzen opleggen, maar coaches die je helpen om eigen oplossingen te bedenken en je eigen verhaal te vertellen.

De docenten die je begeleiden in het atelier staan zelf in de praktijk als regisseur, scenarist, monteur, cameraman, audiovisueel kunstenaar... Zo liepen 'Fils unique' van Miel Van Hoogenbemt en 'Lucifer' van Gust Van den Berghe de afgelopen jaren in de filmzalen en schreef Peter Vandekerckhove scripts voor televisiereeksen zoals 'Grand Central' en 'De leraarskamer'. Rob Rombout nam deel aan het International Documentary Film Festival Amsterdam met zijn documentaire ‘Amsterdam Stories USA’ en Dorothée van den Berghe en Griet Van Reeth brachten een bijzonder klankverhaal met hun documentaire '31 haltes'. Herman Asselberghs passeerde met zijn werk ‘Speech Act’ in de Londense Tate Modern en recent met zijn nieuwste werk 'For now' in de Beursschouwburg. Je bent er dus zeker van dat je docenten deel uitmaken van de actuele film- en kunstwereld.

Ook je theoriedocenten zitten niet stil. Zo is Roel Vande Winkel mede-auteur van ‘Perspectives on European Film and History’ en is Stoffel Debuysere programmator van het experimenteel kortfilmfestival Courtisane.

Docenten

Johan Apers, Herman Asselberghs, André Colinet, Michel Coquette, Stoffel Debuysere, Robbrecht Desmet, Guy De Bièvre, Jo Huybrechts, Pascal Lefèvre, Antonino Lombardo, Christian Monheim, Volkmar Mühleis, Els Opsomer, Rob Rombout, Ernie Tee, Johan Teirlinck, Patrice Toye, Ludo Troch, Dorothée van den Berghe, Gust Van den Berghe, Peter Vandekerckhove, Johan Vandermaelen, Elke Van Damme, Jan Van Dyck, Miel Van Hoogenbemt, Griet Van Reeth, Jo Vermaercke, Guido Devadder, Flo Flamme, Sofie Benoot.

Gastdocenten en visiting artists

Olivier Assayas, Sofie Benoot, Gerard-Jan Claes, Bas Devos, Philippe Grandrieux, Johan Grimonprez, Elias Grootaers, Nicolas Karakatsanis, Nico Leunen, Maaike Neuville, Emmy Oost, Tom Paulus, Manu Riche, Emily Wardill.

Docenten Film op Sint-Lukas Brussel
Meneer Doktoor van Peter Vandekerckhove
Docenten Film op Sint-Lukas Brussel
Dear Steven van Herman Asselberghs
Docenten Film op Sint-Lukas Brussel
Miss Montigny van Miel Van Hoogenbemt
Docenten Film op Sint-Lukas Brussel
My Queen Karo van Dorothée Vanden Berghe
Docenten Film op Sint-Lukas Brussel
Amsterdam stories van Rob Rombout
Docenten Film op Sint-Lukas Brussel
Little Black Spiders van Patrice Toye

Onze docenten

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by