Creatief in technische oplossingen

In de professionele bachelor opleiding Bouw van campus Sint-Lukas Brussel word je opgeleid tot bouwdeskundige. De opleiding combineert een grondige technische vorming met een hoge dosis praktijkervaring. Aan het eind van je studies ben je breed inzetbaar in de hele bouwsector en kan je aan de slag als werfleider, bouwkundig tekenaar, ordercalculator...

Praktijk en eigen accenten

Praktijk staat centraal in de opleiding. In het eerste jaar maak je al plannen van een gebouw. De complexiteit en de omvang van de opdrachten nemen jaar na jaar toe.

In het tweede jaar werk je de plannen van een school of een appartementsgebouw uit en hou je ook al rekening met de nutsvoorzieningen, de bekabeling en de leidingen. Vanaf het derde jaar ga je gebruikmaken van complexe technische oplossingen zoals spiderbeglazing, gordijngevels ... Ook het administratieve aspect van een bouwproject komt ruim aan bod tijdens de opleiding. Planningen, bestekken, meetstaten, kostenramingen kennen geen geheimen meer.

Op campus Sint-Lukas kan Brussel je bovendien je eigen accenten leggen tijdens je opleiding. Via een systeem van keuzevakken ben je na drie jaar gespecialiseerd in uitvoering, werfopvolging en voorbereiding van een bouwproject. Tijdens je opleiding kan je bovendien ook een internationale ervaring opdoen via een uitwisseling.

Goede contacten met het werkveld

Je loopt stage in het tweede en het derde jaar. Tijdens de stages leer je niet alleen om je technische bagage toe te passen in de praktijk, je legt ook de eerste contacten met het werkveld. Bovendien zorgen vakken als Bedrijfsbeheer en Bouwwetgeving ervoor dat je je ook als zelfstandige kan vestigen.

Wat ik echt tof vind, dat is dat dankzij onze kleine klasgroepen er een goeie band is tussen de studenten onderling maar ook tussen docenten en studenten. Als je naar de les komt tenminste (lacht). 

- Student Stijn Goeminne 

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by