Campus Lemmens en OPEK

Campus Lemmens

Campus Lemmens is gelegen in een groene long aan de rand van de stad Leuven, op een boogscheut van het historisch, cultureel en academisch stadscentrum. Deze inplanting net buiten het centrum bevordert de campusge­dachte en stimuleert studie en onderzoek.

De campus is meer dan een gebouw voor vijfhonderdvijftig studenten. Het is een boeiende biotoop voor podiumkunstenaars, waar jong geweld in contact kan komen met ervaren rotten, waar nieuwe ideeën groeien en waar van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat gerepeteerd wordt. Bovendien is het met haar vele muziek- en theatervoorstellingen ook een echt cultureel centrum.

Op campus Lemmens kan je tijdens de week van ’s morgens tot ‘s avonds terecht in meer dan tweehonderd les-, studie- en repetitielokalen. Dat is uniek in Vlaanderen. Het zorgt ervoor dat onze campus de hele dag bruist. Daarnaast telt de campus zeven concertzalen, een theaterzaal en een opnamestudio.

De bibliotheek met stille leesruimte is ondergebracht in een ruime en lichtrijke locatie op de gelijkvloerse verdieping. Naast de 60.000 boeken en partituren is er ook een uitgebreide verzameling tijdschriften.

OPEK

Het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK) is een bruisende culturele site aan de Vaartkom in Leuven waar verschillende kunstdisciplines, zoals dans, theater, beeldende kunsten, literatuur en fotografie elkaar ontmoeten. Verschillende belangrijke kunsteducatieve partners (Mooss, Wisper, Artforum) hebben er hun uitvalsbasis. Deze unieke samenwerking biedt studenten uitgebreid contact met het werkveld.

In OPEK heeft LUCA een eigen theaterstudio inclusief balletvloer en opbergruimte ter beschikking. OPEK fungeert als repetitieplek en als uitvalsbasis voor de samenwerking met de aanwezige theatergezelschappen en kunsteducatieve organisaties. Voor voorstellingen/events kan LUCA ook gebruik maken van één grote theaterzaal en twee kleinere voorstellingszalen.

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by