Bacheloropleiding Productdesign

Tijdens de bacheloropleiding staat de ontwikkeling van een kritisch onderzoekende houding en het ontwikkelen van skills gericht op maken en op communicatie centraal. Je verwerft vanuit een opdrachtgestuurde onderwijsmethode competenties om concepten en ideeën om te zetten in concrete en werkbare producten, tools en diensten. Hiervoor krijg je een brede basis mee aan praktische vaardigheden (schetsen, prototyping, CAD, etc.) en theoretische kennis (materiaalkunde, wetenschappen, ergonomie, etc.). Competenties die je binnen de ontwerpopdrachten direct kan toepassen.

Ontwerpen aan de hand van vier hedendaagse thema's
modules - Sustainable Scenario’s, The Power of Making, Care, Tangibility

Ontwerpen aan de hand van vier hedendaagse thema's

Theorie en praktijk gaan hand in hand. In de bachelor onderzoeken we 4 hedendaagse thema’s - Sustainable scenario’s, The power of making, Care for the future en Tangibility – om de mogelijkheden van design te verkennen. Gaandeweg leer je in team werken met de studiegenoten, maar ook met andere disciplines op de campus (fotografie, film, animatiefilm, game design & interaction design).

Naast ontwerpen via verschillende software-programma’s wil je ook gerealiseerde ontwerpen zien, voelen en testen. Vormgeven, schetsen, maken, boren, zagen, frezen, maquettes in elkaar knutselen, 3d-printen, lasercutten, modelling, mockup design, dit alles kan in het eigen degelijk uitgeruste atelier of in het Fab-lab.

Onderzoek is in de bacheloropleiding zowel expliciet als impliciet aanwezig. Enerzijds word je ermee geconfronteerd in de vorm van onderzoeksmodules die erop gericht zijn om onderzoeksvaardigheden en een kritische (zelf)reflectie te verwerven. Maar daarnaast komt onderzoek ook binnen de andere opleidingsonderdelen aan bod. Door de onderzoeksvraag in opdrachten binnen de praktijk en theorie centraal te stellen, word je gestimuleerd om met een onderzoekende houding jezelf te verdiepen in de materie. Hiermee word je voortdurend gestimuleerd om een ontwerpproces te doorlopen vanuit verschillende invalshoeken.

Onderwijsprojecten

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by