Bacheloropleiding Film-TV-Video op het Narafi

Onze opleiding hanteert een creatieve en praktijkgerichte aanpak. Tijdens de opdrachten komen zowel de technische als de artistieke vakgebieden van de audiovisuele wereld aan bod. Bij ons word je dus niet opgeleid tot louter cameraman, klankman, scenarist, monteur, regisseur maar tot een creatieve doener die van alle markten thuis is. Bevlogen docenten, specialisten in hun vak leiden je in drie jaar tijd op tot echte allrounders. Hier leer je alle knepen van het filmvak.

Een creatieve en praktijkgerichte aanpak

In het eerste jaar maak je kennis met alle mogelijke disciplines uit de televisie- en filmsector. Alle aspecten van een film-of videoproductie komen aan bod. Regie vormt een essentieel onderdeel van het lessenpakket, maar je volgt ook technische vakken als camera, montage en licht. Aan de hand van de individuele oefeningen en de feedback verwerf je de nodige filmische kunde.

In het tweede jaar openen tv-regie en multicam een nieuwe wereld. Je werkt in team aan tv-opnames en leert om te gaan met gesofisticeerde apparatuur en verschillende postproductietechnieken zoals montage, sonorisatie en mixage. Door alle verschillende taken binnen een crew op te nemen ervaar je hoe cruciaal elke schakel in de ‘crew’-ketting wel is.

Tijdens het derde jaar ligt de klemtoon, behalve op productie-technieken, bijna uitsluitend op praktijkoefeningen en TV-regie. Je produceert zelf twee eindwerken. Het eerste is een individueel werk (fictie en documentaire) dat onder jouw exclusieve verantwoordelijkheid afgewerkt wordt. Het tweede is een fictiefilm op REDcam die je in groep maakt en waarbij jij een specifieke functie opneemt.

Hands-on

Theorie en praktijk zijn in onze opleiding onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alle theoretische opleidingsonderdelen dienen als basis voor de toepassingen in de praktijkworkshops. Studenten doen dus de nodige theoretische kennis op om de praktijksessies tot een goed einde te brengen. Bovendien zijn de opdrachten volledig geïnspireerd door de werkelijke noden van de professionele sector. Een echte hands-on opleiding dus.

Werkweken & practica

Het hoge realiteitsgehalte van de opleiding staat garant voor een goede kennis over hoe het er op werkvloer aan toe gaat. Onze studenten stoomden bijvoorbeeld samen met het productiehuis Hotel Hungaria een pilot klaar voor de VRT. Ze maken clips voor Belgische bands die je ook terugvindt in de Jim Puur Belgisch Top 30. Zo werken ze dus al tijdens hun opleiding samen met specialisten uit de filmwereld. Tijdens hun stages stonden onze studenten onder meer op de sets van ‘De Ridder’ en ‘Eden’. Die contacten leiden na de studies in veel gevallen onmiddellijk tot een job.

Download de brochure >

Bacheloropleiding Film-TV-Video op het Narafi
Bacheloropleiding Film-TV-Video op het Narafi
Bacheloropleiding Film-TV-Video op het Narafi
Bacheloropleiding Film-TV-Video op het Narafi

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by