Art & Argument

Ronny Delrue

De onderzoeksgroep voert artistiek en theoretisch onderzoek naar de interactie tussen woord/schrift en beeld, in het bijzonder in relatie tot de kwesties van conceptualisering en materialisering. Het geschreven en het gesproken woord, het mentale en het fysieke beeld, het concept en de act vormen een constellatie waarvan de ijkpunten in alle mogelijke en dus wisselende verbindingen onderzocht worden aan de hand van tonen, kijken, denken, lezen, schrijven, en met verbeelden, verzinnen, vertalen, ontwerpen en interpreteren als mediërende praktijken.

Zowel de eigen- of anderstaligheid van diverse artistieke werkwijzen als hun relatie tot (het maken van) wereld- en denkbeelden is voorwerp van onderzoek. Welk soort denken bevatten beelden, welke verbeelding veronderstelt en genereert spreken en schrijven, wat voor taal stuwt het denken en het ongedachte?

Onderzoekers

Erwin Clauws, Peter De Graeve, Ronny Delrue, Annelies De Smet, Bart Geerts, Inge Ketelers, Wim Lambrecht, Jeroen Laureyns, Frank Maet, Steve Michiels, Peter Morrens, Eva Moulaert, Ans Nys, Jan Peeters, Boris Van den Eynden, Katrien Van Haute, Klaas Vanhee, Isolde Vanhee en Tom Van Imschoot.

Onderzoekers

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by