Designing Designers

Designing Designers
In 1969 werd de opleiding industriële vormgeving in Genk opgericht. 50 jaar - en enkele naamsveranderingen - later hebben heel wat alumni hun plaats in het (inter)nationale ontwerpveld ingenomen. Het curriculum van deze ontwerpers wordt gekenmerkt door diversiteit en de persoonlijke invulling van hun ontwerppraktijk. Sommigen gaan aan de slag bij grote ontwerpstudio’s, anderen richten hun eigen praktijk op. Er zijn er die het werkveld gaan uitpuren en er zijn er die uitdaging vinden in aanleunende industrieën. Van rationele methodologieën tot intuïtieve vakkundigheid, productdesigners creëren hun eigen traject en landen op uiteenlopende plekken. De cumulatie van deze rijkdom draagt en vormt de genen van een halve eeuw designonderwijs.

Naar aanleiding van het jubileumjaar organiseert de opleiding Productdesign de tentoonstelling Designing Designers: 50 Jaar Productdesign Genk. Het werk van recente afstudeerprojecten wordt in dialoog gebracht met het werk van alumni rond vier designcontexten en uitdagingen waarbinnen de opleiding momenteel haar focus legt:

  • Sustainable scenario’s (duurzaamheid),
  • Care for the future (zorg en welzijn),
  • The Power of making (ambacht en maakindustrie) en
  • (Un-)Tangibility (de sensoriële en ontastbare kant van design).

Hiernaast geven we op verschillende niveaus de bezoeker een inkijk op het elusieve karakter van de Genkse ontwerpschool. Designing Designers is geen retrospectieve, maar een ode aan haar alumni en de opleiding. Het is een moment in de tijd waar de gelegenheid wordt aangegrepen om de relevantie van designonderwijs in het verleden, heden en vooral de toekomst te tonen en te vieren.

Deelnemers


Anke Van Asbroeck
Arno Van Baelen
Beatrijs Van Hoof
Ben Hagenaars
Byron Lemoine
Casimir Reynders
Emma Ribbens
Frederic Boonen
Katherina Kitsinis
Lies Fauconnier
Mathias De Winter
Pieter De Vocht
Raf Peters
Raf Simons
Rein Lambrichts
Senna Graulus
Stan Maes
Wim Segers


C-mine Designcentrum, Genk
Curator: Ronald Clays
Grafische vormgeving: Studio Posen

Adres

Cultuurcentrum
C-mine
3600 Genk

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
C-mine Designcentrum
C-mine 10 bus 2
3600 Genk
Wanneer
Van do 24 oktober 2019 00:00 tot zo 5 januari 2020 23:59
Meer info
LUCA School of Arts
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €

©2018 LUCA School of Arts. Lees onze gebruiksvoorwaarden en privacybeleid.

website by